Bokor Almáskert - Minőségi alma közvetlenül a termelőtől! Bokor Almáskert - Minőségi alma közvetlenül a termelőtől!
  • Kezdőlap
  • Magunkról
    • Bemutatkozunk
    • Családunk eredete
    • Bokor Árpád
      • Gyermekkor
      • Katonaélet
      • A háború után
      • '56 és '70
      • A család
    • Családfakutatás
    • Városunk: Csenger
      • Csenger lakosságának eredetéről
      • CsengerMálnák
        • CsengerMálna 1.
        • CsengerMálna 2.
        • CsengerMálna 3.
        • CsengerMálna 4.
        • CsengerMálna 5.
        • Volt egyszer egy pálya
      • Almatermesztési hagyományok Csengerben
  • Az almáskert
    • Műszaki háttér
    • Géppark
    • Meggyfák az almáskertben
    • Raktárkészlet - Eladó alma
  • Almafajtáink
    • Red Jonaprince
    • Gala
    • Idared
    • Golden Reinders
    • Mutsu (Crispin)
    • Jonagold Novajo
    • Redspur Delicious
    • Arlet (Swiss Gourmet)
  • Pálinkánk: az Árpia
    • Gála alma pálinka
    • Érlelt Gála alma pálinka
    • Golden alma pálinka
    • Ágyas Golden alma pálinka
    • Érlelt Golden alma pálinka
    • Jonagold alma pálinka
    • Ágyas Jonagold alma pálinka
    • Ágyas meggy pálinka
  • Kertblog
    • Hírek, újdonságok
    • Fényképes
    • Videós
    • Almaszedős
    • Kertimunkás
    • Pálinkás
  • Kapcsolat

Az alma termésfejlődéséről

Fényképes
2013. július 31.
Szépen fejlődik az alma a Bokor Almáskertben (2013 július)    Almatermés fejlődése az érési szakaszban (2013 július)
Szépen fejlődik az alma a Bokor Almáskertben; a termés mennyisége és minősége is kiválónak ígérkezik. Július vége van, ekkorra a tavaszi megtermékenyülést követően kialakult valódi termés már a termésfejlődés utolsó szakaszába lépett. Az almatermésűek termésfejlődése három fő szakaszból áll. Az első a fokozott sejtosztódási szakasz, amely a megtermékenyülés után kezdődik és 3-4 hétig tart. A második a sejtnyúlási szakasz, amely során megnő a gyümölcs. A harmadik és egyben utolsó szakasz az érési szakasz: ekkor halmozódnak fel a fajtára jellemző anyagok a gyümölcsben. Ez a szakasz tart jelenleg is, ám nem ér véget a szedésre érettség elérésével, hanem a fogyasztásra érettségig folytatódik. Fontos, hogy az almatermésűek termésfejlődésének második felével (tehát a július-augusztus hónapokkal) egybeesik a következő évi termőrügyek kialakulása. Emiatt is kiemelkedő fontosságú a nyári termésritkítás és az öntözés: a termőrügyek képződése nagy termések és súlyos aszályok estén gyenge lesz, így jelentősen befolyásolja a következő évi termést.


  • Előző
  • Tovább

Bokor Almáskert családi gazdaság - Minőségi alma, közvetlenül a termelőtől!

Előrendelés, vásárlás és az eladó almával kapcsolatos aktuális információk: +36-70-371-6305

Copyright © 2009 szatmarialma.hu | Kapcsolat | Szerzői jogok

Joomla Template by ThemeXpert