A Gála, a Golden Reinders, és a Red Jonaprince fajtákba tartozó alma is megfelelően fejlődik a kertben, már most csodaszép a gyümölcs. Be is futottak az első megrendelések, így augusztus végén biztosan elkezdjük az almaszedést. Ha kiváló minőségű almát vásárolna közvetlenül a termelőtől, vagy érdeklődne az eladó alma részletei felől, akkor bátran keressen minket a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken!  

Szépen érik a Gála a csengeri Bokor AlmáskertbenSzépen érik a Golden Reinders a csengeri Bokor AlmáskertbenSzépen érik a Red Jonaprince a csengeri Bokor Almáskertben

Július végi, rövid fényképes helyzetjelentés a Golden Reinders és a Red Jonaprince fajtákról: szépen növekednek, az eső is elég, bő termés várható. Várjuk kedves vásárlóinktól az almára vonatkozó előrendeléseiket vagy a kérdéseiket, hiszen hamarosan indul a 2023-as szezon, és kirakjuk az ELADÓ ALMA táblát. Keressenek bátran +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken!  

Szépen érik a Golden a csengeri Bokor AlmáskertbenSzépen érik a Golden a csengeri Bokor AlmáskertbenSzépen érik a Red Jonaprince a csengeri Bokor Almáskertben

A termésritkításnak az intenzív almaültetvényekben használatos nagy termőképességű almafajták esetén kiemelkedő a jelentősége. Erről mesélt egy kicsit a Főnök a mai tikkasztó júliusi délelőtt pár percében :).


A sarjhajtások szakszerű eltávolítása egy kis unokasegítséget igénybe véve történt ma a csengeri Bokor Almáskertben :). Nagyapa és unoka kertészkedtek egyet!


A sorok és sorközök ápolásának fontos szerepe van a megfelelő gyomirtás és gyomszabályozás megvalósításában, valamint a kártevők és kórokozók elleni védekezésben. Az oldalazó talajmarózás egy olyan, általunk is alkalmazott mechanikai/fizikai módszer, amely a meglévő gyomok visszaszorítását, talajba történő forgatását eredményezi, amivel egyrészt jelentősen gyéríti a gyomokat és javítja a talaj szerkezetét, másrészt a kártevők búvóhelyét és a kórokozók melegágyát is megszünteti. A művelet eredménye kinézetre valami ilyesmi lesz:

Így néz ki a kert oldalazó talajmarózás után

Pirulnak és nőnek a Gála fajták a kertben, de kell még nekik körülbelül két hét, esetleg egy kicsivel több is. Az augusztus 20-ai hétvégi eső nagyon sokat jelentett, és reméljük jön még csapadék a napokban is. A csengeri Bokor Almáskert intenzív művelési rendszerű, folyamatosan öntözött, magas technológiai színvonalon gondozott ültetvény, ezért az ismert negatív hatások és baljós előrejelzések ellenére kielégítő mennyiségű és jó minőségű termésnek nézünk elébe. Várjuk a kedves vevők mihamarabbi jelentkezését a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken.

Gála alma hamarosan raktáron, várjuk vásárlóink jelentkezését! Gála alma hamarosan raktáron, várjuk vásárlóink jelentkezését!

Édesanyám, Bokor Lászlóné Pásztor Anna több évtizedes kiemelkedő oktatói és pedagógiai munkájáért, az általános iskolai matematika és fizika oktatásában, a tehetségápolásban/versenyeztetésben végzett lelkiismeretes és eredményes tevékenységéért, valamint a diákok matematikai és fizikai gondolkodásának formálásában végzett odaadó munkásságáért Csenger Város Önkormányzatától "Csenger Szolgálatáért" kitüntetést, az Emberi Erőforrások Minisztériumától pedig "Pedagógus Szolgálati Emlékérmet" kapott. Köszönet mindazoknak, akik támogatták pályafutását!

Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Kákos Dávid)Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Kákos Dávid)Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Bokor Boldizsár)

Alkategóriák