Pirulnak és nőnek a Gála fajták a kertben, de kell még nekik körülbelül két hét, esetleg egy kicsivel több is. Az augusztus 20-ai hétvégi eső nagyon sokat jelentett, és reméljük jön még csapadék a napokban is. A csengeri Bokor Almáskert intenzív művelési rendszerű, folyamatosan öntözött, magas technológiai színvonalon gondozott ültetvény, ezért az ismert negatív hatások és baljós előrejelzések ellenére kielégítő mennyiségű és jó minőségű termésnek nézünk elébe. Várjuk a kedves vevők mihamarabbi jelentkezését a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken.

Gála alma hamarosan raktáron, várjuk vásárlóink jelentkezését! Gála alma hamarosan raktáron, várjuk vásárlóink jelentkezését!

Édesanyám, Bokor Lászlóné Pásztor Anna több évtizedes kiemelkedő oktatói és pedagógiai munkájáért, az általános iskolai matematika és fizika oktatásában, a tehetségápolásban/versenyeztetésben végzett lelkiismeretes és eredményes tevékenységéért, valamint a diákok matematikai és fizikai gondolkodásának formálásában végzett odaadó munkásságáért Csenger Város Önkormányzatától "Csenger Szolgálatáért" kitüntetést, az Emberi Erőforrások Minisztériumától pedig "Pedagógus Szolgálati Emlékérmet" kapott. Köszönet mindazoknak, akik támogatták pályafutását!

Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Kákos Dávid)Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Kákos Dávid)Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Bokor Boldizsár)

Augusztus eleji állapotok szerint elégedettek lehetünk: az Idared és a Red Jonaprince is szépen fejlődik. A hatékony növényvédelem és az aszály során folyamatosan végzett öntözés eredménye ez, de nem dőlhetünk hátra, hiszen még messzebb van az almaszedés. A Jonaprince szeptember vége felé, az Idared október első heteiben fog várhatóan beérni. Az országban a tavalyi terméshez képest egyharmadával kevesebb alma várható, és a mennyiség a csengeri Bokor Almáskertben is némileg kevesebbnek ígérkezik az előző évinél. Éppen ezért az előrendeléseket, az eladó termelői almára vonatkozó vételi szándékot a lehető leghamarabb várjuk potenciális vásárlóinktól. Keressenek bátran +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken!  

Idared alma érési állapota augusztus elején (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)Red Jonaprince alma érési állapota augusztus elején (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)Red Jonaprince alma érési állapota augusztus elején (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)

Az országszerte tapasztalható aszályos idő sajnos a csengeri Bokor Almáskertet sem kerüli el, de az intenzív gyümölcsösben szerencsére jól működik az öntözés. Ez persze többletköltséggel jár és plusz feladatot jelent, de az alma legalább szépen nő, a fák egészségesek, a termés gyarapodik. A Golden és Gála fajták aktuális érési állapotáról lőttünk pár képet: fentről lefelé a sorrend Golden, Golden, Gála, Gála. Hamarosan indul az almaszedés! Az eladó almára és raktárkészletünkre vonatkozó megrendeléseiket, előzetes kérdéseiket a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken várjuk. Hívjanak bátran!

A Golden almánk aktuális érési állapota - Golden alma hamarosan eladó!A Golden almánk aktuális érési állapota - Golden alma hamarosan eladó!A Gála almánk aktuális érési állapota - Gála alma hamarosan eladó!A Gála almánk aktuális érési állapota - Gála alma hamarosan eladó!

A zöldmetszés a Gála fajták fáin különösen fontos, mivel ezek lombjában könnyen elbújik a termés, és a nyári metszés által csökkentett árnyékolás és jobb szellőzés nélkül az alma nehezebben pirulna, érne be. Az ilyenkor már felesleges lombrészek eltávolításával a fáknak is több energiája marad a termés érlelésére, ami ebben az aszályos időben szintén fontos tényező.

Zöldmetszés a Gála sorokban, július végén (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)Zöldmetszés a Gála sorokban, július végén (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)Zöldmetszés a Gála sorokban, július végén (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)

A permetezés néha nagyon el tud húzódni: egyéb teendők, az időjárás és a nem várt komplikációk miatt akár sötétedés után is róhatja még a köröket a kertben a traktor. A növényvédelem nem ismer kegyelmet!


Alkategóriák