header

Panorámaképek a kertről

A panorámaképek olyan nagy felbontású és méretű, széles látószögű képek, melyek segítségével valódi körképeket, átfogó látképeket lehet megörökíteni és megjeleníteni. A panorámafotózás mára egy sajátosan egyedi fényképezési stílussá vált, hiszen a panorámafotók egyedi hangulatuk mellett hihetetlen részletgazdagsággal is bírnak. A panorámaképek által nyújtott sajátságos perspektíva és részletgazdagság az, ami bennünket is megfogott, és arra sarkallt, segítségükkel mutassuk be az almáskert valódi méreteit és arányait.
 
A Bokor Almáskertről készített panorámaképeink megtekintéséhez telepíteni kell a Java futtatókörnyezetet, ha az még nincs fent operációs rendszeren (azaz ha nem sikerül a panorámaképeket megtekinteni). A Java telepítése legegyszerűbben és leggyorsabban a hivatalos weboldal segítségével hajtható végre, Windows rendszeren az alábbiak szerint:
 
  1. Lépjen fel a Java.com weboldara, és ott kattintson a Free Java Download gombra
  2. A megjelenő lapon kattintson a Free Java Download gombra
  3. Mentse a számítógépre a letöltésre felkínált fájlt, majd indítsa el
  4. Fogadja el a telepítő által ismertetett licencfeltételeket, és kövesse a telepítő útmutatásait
  5. Az automatikus folyamat végén kattintson a Close gombra
  6. Előfordulhat, hogy a telepítést követően újra kell indítania a böngészőjét
A Java telepítése után már megtekinthetők a panorámafotók. Az egyes fotók betöltődése után a képfelületre kattintva, majd az egér görgőjét használva nagyíthatjuk/kicsinyíthetjük (zoom) a megjelenített panorámafotót. A megfelelő zoom érték beállítása után a SHIFT + bal/jobb nyíl kombináció segítségével indíthatjuk el a panoráma automatikus megtekintését (bal/jobb irányba történő automatikus mozgatását). A képfelületre kattintva az automatikus lejátszást megállíthatjuk, és ezután az egérgombot folyamatosan lenyomva tartva "húzhatjuk", azaz mozgathatjuk a képet kedvünk szerint.