header

Pálinkánk: az Árpia

Bokor Árpád édesapánk emlékére Árpiának nevezzük az általunk termelt gyümölcsből készült, bérfőzdében lefőzetett pálinkánkat. Az Árpia -bérfőzött párlatról lévén szó- kereskedelmi forgalomba nem hozható, kizárólag saját magunk és barátaink részére készítjük. A családi hagyományok miatt az almából készült Árpiára vagyunk a legbüszkébbek, de meggypálinkánk miatt sincsen szégyenkezni valónk.

Árpia pálinkák

Almapálinkánk alapanyagként Gála, Golden, Jonagold és Arlet fajtákat használunk. Egyedi tervezésű és kivitelezésű almadarálóval előkészített, majd szakaszos erjesztési móddal kierjesztett cefréből bérfőzdében állíttatjuk elő a nyers almapárlatot, melynek nagyobb részét üvegballonokban pihentetve, kisebb porcióit pedig tölgyfahordóban vagy gyümölcságyon érlelve nemesítjük Árpiává. Meggypálinkánk alapanyagául az almáskert kerületére ültetett újfehértói fürtös meggyfák termése szolgál. Az elkészült meggypárlatot az almához hasonlóan pihentetjük vagy gyümölcságyon érleljük.